Onze verenigingsdag

Paasmaandag, normaal gesproken de verenigingsdag van onze fanfare. Normaal…. maar nu voor de 2e keer op rij niet. De insignes en oorkondes van onze jubilarissen van 2020 liggen nog in de kluis en daar komen dit jaar de insignes van de nieuwe jubilarissen bij. Waren de verwachtingen vorig jaar nog hoog gespannen en waren alle voorbereidingen getroffen, dit jaar hoeven we niet eens te hopen dat het doorgang kan vinden; een afspraak om de jubilarissen van dit jaar op de foto te krijgen stellen we nog even uit.

Voor de jubilarissen is dit uiteraard een teleurstelling, vooral als je bedenkt dat onze ere-voorzitter – dhr. Jan Jacobs – vorig jaar maar liefst 80 jaar bij onze vereniging was. We zouden hem op gepaste wijze eren zodra het mogelijk werd maar zoals men allemaal weet waren en zijn er nog geen grote samenkomsten mogelijk. Gelukkig is onze ere-voorzitter nog steeds in redelijk goede gezondheid en zullen wij hem eren zodra het weer mogelijk is.

Ook hadden we vorig jaar 2 gouden muzikanten, elders begonnen maar hun plekje gevonden binnen onze vereniging. Het zijn de heren Maurice Florax (euphonium) en Jacques Mohr (melodisch slagwerk). Dhr. Maurice Brouns (bugle) wilde vorig jaar graag zijn 40-jarig jubileum vieren maar ook hij zag het feestje aan zijn neus voorbij gaan, net zoals de gebroeders Bastiaan en Wouter Eichhorst, zij waren 12,5 jaar lid van de fanfare. De statiefoto van de jubilarissen van afgelopen jaar bleef op de planken liggen maar we zullen deze toch maar plaatsen.

Dit jaar komen er nog 2 jubilarissen bij: onze penningmeester dhr. Frans Voragen, die zijn 40-jarig jubileum (40 jaar lang heeft hij de kas uitstekend beheerd) hoopte te vieren en Sanne Brouns, die nu eigenlijk met haar 12,5 jarig jubileum naast haar vader Maurice wilde staan. Ook voor hun gaat het niet door.

U begrijpt, zodra het weer mogelijk is heeft de fanfare nog een feestje voor de boeg en zullen alle jubilarissen, zowel die van vorige jaar als van dit jaar, hun welverdiende insignes opgespeld krijgen en worden ze in het zonnetje gezet, en zal Herman Bouwens (@Foto Kaldenbach) ervoor zorgen dat alle jubilarissen hun herinneringsfoto krijgen. Uiteraard hopen we dat er hier een feestelijke mis aan vooraf kan gaan.

Dit jaar dus helaas geen paasmis zoals u dat van ons gewend bent maar wel de allerbeste paaswensen en hopelijk tot heel snel.