Paasmaandag 2020

Dit jaar is alles anders dan anders, ook onze verenigingsdag. Al sinds 1945 is Paasmaandag de dag van de Fanfare Eendracht van de Huls. Nadat Simpelveld in september 1944 bevrijd werd startte het kleine muziekkorps op de Huls weer met repeteren, waarbij de eerste uitvoering de Paasmaandagmis in de Remigiuskerk was. Sindsdien wordt traditiegetrouw deze mis opgeluisterd door de Fanfare en heeft zij hier haar verenigingsdag aan gekoppeld.  Dit jaar zou het dus voor de 75e keer zijn. Helaas is het anders.
De voorbereidingen waren getroffen, de jubilarissen waren op hun paasbest voor de fotograaf verschenen, de muziekstukken voor de kerkdienst waren al bijna ingestudeerd maar toen… gooide een virus roet in het eten.

De opluistering voor de Presentatiemis werd afgezegd, er mocht niet meer gerepeteerd worden… zelfs de kerkdiensten mogen niet meer. Dus bleef er niets anders over dan ook onze verenigingsdag te cancelen. We hebben nog geprobeerd om het op een andere dag elders in het jaar plaats te laten vinden maar na onderling overleg is toch besloten om het volgend jaar in te halen.

De jubilarissen hebben we toch een hart onder de riem gestoken en ze een bloemetje thuis laten bezorgen. Ook willen we jullie toch niet de namen onthouden die op 5 april 2021 alsnog – samen met de nieuwe jubilarissen – gehuldigd worden.
Het zijn de gebroeders Bastiaan en Wouter Eichhorst (deze laatste ontbreekt helaas op de foto), zij zijn 12,5 jaar lid van de fanfare; Maurice Brouns, 40 jaar lid; Jacques Mohr en Maurice Florax, beiden 50 jaar muzikant en ere-voorzitter Jan Jacobs, hij is maar liefst 80 jaar lid van onze fanfare. Vanaf deze plaats wensen wij hen toch van harte proficiat en volgend jaar vieren we gewoon dubbel feest.

Aan u lezers wensen wij heel fijne, maar vooral gezonde paasdagen.