Fanfare Eendracht jubileert

Wat zouden de heren Ploumen, Dautzenberg en Jacobs denken wanneer ze het nog konden meemaken dat de door hun opgerichte vereniging nog steeds bestaat? In 1909 besloten zij namelijk om op de gemeenschap Huls een muziekvereniging op te richten. De statuten van de fanfare werden op 17 Mei 1909 Koninklijk goedgekeurd. Zodoende mocht de vereniging in het vervolg blijven voortbestaan onder “Koninklijk Erkend”.

Inmiddels viert de koninklijk erkende fanfare Eendracht dus haar 110-jarig bestaan. Door ledenterugloop maar ook door het verliezen van hun verenigingslokaal zijn zij door zeer diepe dalen gegaan maar door het enthousiasme en inzet van de harde kern zijn ze er weer bovenop gekomen. Uiteraard ook door de inzet van dirigent Roger Cobben en de hulpvaardigheid van exploitanten die het mogelijk hebben gemaakt dat de vereniging is kunnen blijven repeteren, al heeft de vereniging niet van iedere aangeboden ruimte gebruikgemaakt. Zodoende is het de vereniging gelukt om weer een paar zeer mooie muziekstukken in te studeren. Wat het resultaat hiervan is kunt u horen tijdens de Paasmaandagmis om 11.00 uur in de Remigiuskerk in Simpelveld. Gespeeld wordt: Festival signation – Michael Geisler; Melting the Ice – Johan Evenepoel; Serenade – Sigfrid Rommer; The Millennium song – Kees Vlak; The Victors return – William Rimmer.

Jubilarissen

André Kockelkoren, 75 jaar lid

Een van de leden die hierover het meeste kan meepraten is dhr. André Kockelkoren die op paasmaandag zijn 75!!!-jarig lidmaatschap viert. Maar niet zomaar, hij is zelfs nog steeds spelend lid. André denkt er nog niet over zijn sax-bariton in te leveren, maar of dit alleen met het instrument te maken heeft??? Hij voelt zich als een vis in het water tussen ‘zijn’ meisjes. André is gewoon de spil binnen onze verenging en iedereen draagt hem dan ook op handen. André is voor zijn verdiensten de koninklijke medaille in zilver opgespeld gekregen tijdens zijn gouden jubileum. André was voorzitter van 1980-1985).

Jo Smeets, 60 jaar lid

Een andere muzikant die zich altijd onverlet heeft ingezet voor onze vereniging is dhr Jo Smeets. Jo is de drijvende kracht achter de website en houdt de maillijst altijd up-to-date. Jo is voorzitter geweest van 2001 tot 2015. Voor zijn verdiensten o.a. binnen deze vereniging heeft hij in 2009 een koninklijke onderscheiding gekregen. Kleinkinderen kwamen in zijn leven en daar wilde hij toch meer tijd aan besteden. Musiceren blijft echter zijn grootste hobby en dat hem dit nog altijd goed afgaat kunt u horen tijdens ‘Serenade van Sigfrid Rommer’ waarin hij de solopartij voor zijn rekening neemt.

Peter Schaeks, 50 jaar lid

Peter is onze all-round muzikant, er zijn weinige instrumenten dat hij nog niet bespeelt heeft maar de laatste jaren zit hij toch zo’n beetje verstopt achter de grote Bes-bas. Peter is een paar jaar op de achtergrond geweest maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voelt zich weer helemaal thuis binnen het clubje.

Nico Haan, 40 jaar lid

Een vereniging heeft ook stille krachten nodig die op de achtergrond fungeren. Dhr Nico Haan is daar een van. Eigenlijk zou hij vorig jaar zijn 40-jarig lidmaatschap hebben gevierd maar door de slechte gezondheidstoestand van zijn (helaas overleden) vrouw Francien is dit een jaar uitgesteld. Sinds de jaren 70 was Nico de man die ouders en kinderen opving in de lerarenkamer op zaterdagochtend wanneer de muzieklessen waren. Moesten er muziekboekjes of blokfluiten of ander lesmateriaal zijn…. Nico beheerde de muziekkas. Nico heeft om gezondheidsredenen zich een aantal jaar teruggetrokken maar de vereniging zit hem nog steeds in het hart.

Wim Leunissen, 25 jaar lid

Wim stond aan het roer van de vereniging aan het eind van de jaren ’90. In zijn voormalig bedrijfspand aan de Waalbroek hebben menig vergadering alsook repetities plaatsgevonden. Wim is later naar midden-Limburg vertrokken maar bleef toch lid van onze verenging. Ook is Wim nog bondsbestuurslid bij de LBM.

Marianne Leerschen, 12,5 jaar lid

Marianne is de jongste jubilaris maar heeft de stokjes goed in handen. Zij heeft haar plekje bij de bekkens en af en toe de dikke trom. Marianne is de levenspartner van onze huidige voorzitter, Pascal Smeets. Naast muzikant verzorgt zij vele ritjes bij taxi van Meurs.

Receptie

Wilt u de vereniging of een van de jubilarissen komen feliciteren, dan bent u van harte welkom op de receptie bij restaurant/zaal BijMaxime van 15.30-16.30 uur. Na de receptie mag u rustig meegenieten tijdens de feestmiddag/avond. Natuurlijk bent u ook welkom tijdens de Paasmis op maandagmorgen.