De Fanfare

Algemeen

Deze website verstrekt informatie over het reilen en zeilen van de Koninklijk Erkende fanfare "Eendracht" uit Huls-Simpelveld. De fanfare is opgericht in 1909 en bestaat inmiddels meer dan 100 jaar.

In 2009 is, tijdens de viering van ons eeuwfeest, namens Hare Majesteit Koningin Beatrix aan onze vereniging de koninklijke erepenning uitgereikt.


Bekijk het besluit "wij Beatrix...." en de oorkonde waarmee de erepenning is toegekend. 

 

De Koninklijk Erkende Fanfare Eendracht uit Huls-Simpelveld is opgericht op 17 januari 1909. Het buurtschap Huls telt 900 inwoners op een gemeente-totaal van 12.000. Fanfare Eendracht is een muziekgezelschap van ongeveer 25 muzikanten en een 7-tal bestuursleden.

 

In de jaren 50 en 60 speelde het korps in de "superieure afdeling", maar door een groot ledenverloop en diverse dirigentenwisselingen is men teruggegaan naar de afdeling "uitmuntend".De grootste successen werden behaald onder de bezielende leiding van wijlen dirigent Sjo Weijers uit Bocholtz.
In de jaren na 1970 werd aan diverse concoursen deelgenomen. Onder leiding van dhr. Louis Hensgens werd 2 keer een mooie eerste prijs in de afdeling Uitmuntendheid in de wacht gesleept.

In 1997 resulteerde onze concoursdeelname in promotie naar de Ere-afdeling onder leiding van onze toenmalige dirigent dhr. Jos Dobbelsteijn.

 

Tijdens de concoursdeelname in Venlo in oktober 2003, onder leiding van dirigent Hub Nickel, bevestigde de jury met een goede 1e prijs, het niveau van de fanfare in de ere-afdeling.


De wekelijkse repetitie, momenteel onder leiding van dirigent Roger Cobben, vindt meestal op zondag van 10.30 uur tot 12.30 uur plaats in ons verenigingslokaal, Huls 46 te Simpelveld. Soms wordt ook op een doordeweekse dag (meestal een woensdag) gerepeteerd. Deze repetitie begint om 19.30 uur.

 

Club van €endracht

Sponsorkliks

Webdesign / webmanagement Smeets ICT Support